SUOMEN LUTEET - johdatus luteiden mielenkiintoiseen maailmaan

Vanhempi tutkija Teemu Rintala Suomen ympäristökeskuksesta ja museomestari Veikko Rinne Turun yliopistosta ovat tehneet varsinaisen suurtyön kirjoittaessaan kattavan oppaan luteiden tunnistamiseen
ja elintapoihin liittyen. Edellisen kuvitetun ludeteoksen valmistumisesta on kulunut lähes 45 vuotta.

Tämä monipuolinen 352-sivuinen kokonaan nelivärinen yli 3500 kuvaa, karttaa tai graafista esitystä sisältävä uuden sukupolven hyönteisopas on perusteellinen käsikirja kaikista Suomesta tavatuista 507 ludelajista. Luteiden valtaisaan joukkoon mahtuu korunkauniita luonnon taideteoksia, arvoituksellisia harvinaisuuksia ja häikäilemättömiä petoja.

Luteiden elintavat ja niiden lajimäärityksen esittelevä kirja soveltuu niin luonnosta kiinnostuneille kuin pidemmällekin ehtineille harrastajille. Kirjassa on esitelty monipuolisesti luteiden elintapoja ja elinympäristöjä sekä lajien uhanalaisuutta.

Kirja koostuu johdanto-, lajiesittely-, määrityskaava- ja kuvatauluosasta. Johdannossa esitellään luteiden rakenne, keskeisimmät elinympäristöt ja elintavat sekä harrastusohjeet. Luteet ovat harrastuskohteena lajimäärältään kohtuullinen ja elintavoiltaan mielenkiintoinen hyönteislahko.

Lajiosa esittelee kaikki Suomesta tähän mennessä tavatut ludelajit lajipotretteineen,
levinneisyyskarttoineen ja lajiteksteineen. Määrityskaavat auttavat vaikeimmin tunnistettavien lajien tunnistamisessa ja kuvatauluista voi silmäillä ulkoisia tuntomerkkejä. Mukana on myös muutamia lähialueiltamme tavattuja ja Suomeen mahdollisesti lähiaikoina leviäviä lajeja


Kirjalle on myönnetty Vuoden tiedekirja 2010 kunniamaininta.
(raadin perusteluja löydätte www.tibiale.fi uutiset osion uutisesta 2.2.2011)

Kirjoittajat: Rintala, Teemu ja Rinne, Veikko
Kustantaja: Hyönteistarvike TIBIALE Oy
ISBN: 978-952-92-7512-0
Sivumäärä: 320
Koko: B5 (172x245mm)
Värit: kokonaan nelivärinen
Rakenne: ommeltu, kovat kluuttikannet, pyöreä selkä ja päänauhat, laminoitu
Julkaisupäivä: 2. painos julkaistu huhtikuussa 2011
   

 

Kirjan painokset  on loppuunmyyty!

Sivumalleja

        

 

          

 

    

 

 

Hyönteistarvike TIBIALE Oy, Lämmittäjänkatu 2 A (4. krs.), info@tibiale.fi
NettiTieto Oy